Companies   Contact Us 


Ghidul Pediatic Recomanda PECS

Conform noului ghid pediatric privind metodele de interventie in Tulburarile de Spectru Autism (TSA) publicat in PEDIATRICS: Jurnalul Oficial al Academiei Americane de Pediatrie, " persoanele cu TSA care au limbaj verbal limitat sau cei care nu raspund la mai multe metode de intervenție ce au ca scop îmbunătățirea comunicării , ar trebui să li se ofere posibilitatea de a utiliza PECS. (Maglione, Gans, Das, Timbie, Kasari and HRSA Autism Intervention Research, 2012).

Aceste concluzii au fost prezentate  in articolul Nonmedical Interventii pentru Copiii cu TSA. Potrivit echipei de Experti Tehnici alcatuita din practicieni, cercetători și părinți, Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme (PECS) este una din metodele de intervenție ce a demonstrat eficienta în tratamentul autismului (Maglione, Gans, Das, Timbie, Kasari and HRSA Autism Intervention Research, 2012).

În plus față de constatările de mai sus, echipa a fost de acord ca toti copiii cu TSA ar trebuii să aibă acces la cel puțin 25 de ore pe săptămână de intervenție holistica ce abordeaza  comunicarea socială, limbaj, abilitati de joc, și comportament adecvat.  (Maglione, Gans, Das, Timbie, Kasari and HRSA Autism Intervention Research, 2012) Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme (PECS) este inclus în lista metodelor de intervenție care s-au dovedit a fi eficiente.
Pentru vedea intraga publicatie : http://pediatrics.aappublications.org/content/130/Supplement_2/S169.full to view the full publication.

 

 

Picture Exchange Communication System®, PECS®, and Pyramid Approach to Education® are the registered trademarks of Pyramid Educational Consultants, Inc.