Companies   Contact Us 


Ce este Abordarea Piramidala a Educatiei?

Abordarea Piramidala a Educatiei este un model unic de predare ce stabileste medii de predare eficiente pentru indivizi cu dizabilitati de dezvoltare si /sau deficiente de invatare. Este proiectat de Dr. Andrew Bondy, si se bazeaza pe principiile de spectru larg al analizei comportamentale aplicate (ABA), acest model ofera principii solide pentru cei ce predau in medii scolare,acasa sau comunitate.

Abordarea Piramidala a Educatiei se bazeaza pe doua tipuri de elemente de invatare: structurale si de instructie. Elementele structurale formeaza baza Piramidei si crearea unui mediu favorabil pentru invatare. Elementele de baza includ:

  1. Activitati Functionale
  2. Sisteme de Intarire
  3. Comunicare Functionala
  4. Identificarea in inlocuirea Comportamentelor Inadecvate Contextual

Elementele de instruire formeaza varful Piramidei si include informatii relevante pentru crearea de lectii eficiente. Elementele de varf ale Piramidei includ:

  1. Generalizarea
  2. Formatul lectiilor
  3. Stategii de Predare/Promptare
  4. Corectarea Greselii (unic dezvoltat si potrivit pentru strategii specifice de promptare)

Toate elementele implica decizii pe baza colectarii de date. Cand combinam toate elementele,rezultatele abordarii au succes intr-o gama larga de setari. Pyramid pune mai mult accent pe “cum” sa predam,decat pe „ce” sa predam, si permite programul fiecarui elev sa fie individual, adaptat pentru a implini obiectivele de invatare .

Picture Exchange Communication System®, PECS®, and Pyramid Approach to Education® are the registered trademarks of Pyramid Educational Consultants, Inc.